ozzysteam

Alla inlägg den 4 februari 2013

Av Bibbi - 4 februari 2013 07:17

I fredags kom syster ryster å hennes dotter Emilia på besök. De skulle stanna hela helgen. Vi skulle ha åkt till mamma å Co å hälsa på. Men planerna blev ändrade.
Tidigt på fredag natt/lördag morgon fick jag åter igen åka in till akuten för magsmärtor :(
De ville att jag skulle vara kvar för observation. Då de inte kunde se på blodprover att något var galet ... Som vanligt. Jag hade bara lite lägre temp än vanligt å lite lägre blodtryck än vanligt men varför magen gjorde så ont visste de inte.
Så jag blev kvar på sjukhuset. Gjorde en skiktröntgen på magen under lördag morgon. Det visade att allt var bra i magen. Konstigt när det inte är det.
Jag kunde under lördagen inte ens dricka vatten för då mådde jag illa. Läkaren ville ha kvar mig tills de såg att jag kunde äta å inte få problem med magen å få behålla maten.
På lördag eftermiddag fick jag annat dropp som innehöll lite socker. Efter det droppet kände jag mig piggare. Jag fick då testa att äta soppa. Sen avvakta. Det tog någon timma sen började magen svullna upp å började värka. Värken ökade. Så jag fick inte åka hem :(
Då blev jag lite ledsen för jag längtade hem. Jag ville ju hinna träffa syrran å Emilia innan de åkte hem till Skåne igen.
Trots värk i magen så somnade jag. Jag var helt slut. När jag vaknade några timmar senare så hade värken i magen avtagit å jag hade fått behålla maten. Sköterskorna kom å tog lite prover. Min temp hade nu gått upp till normal temp å blodtrycket normalt. Skönt det. Sen var det bara att sova vidare. Sov som en stock den natten.
Jag fick på söndag morgon testa att äta lite frukost. Jag fick behålla det plus att jag inte fick värk :D så doktorn skickade hem mig några timmar senare.
Varför det blir så här vet man inte. De har hittills kollat allt i magen via röntgen å ultraljud. Inget fel hittar dom.
Det dom inte gjort är gastroskopi osv. Men kirurg läkarna tror att ev är de ibs men de är lite skeptiska till det utan de tror att det är min sjukdom som gör att det blir problem i tarmarna. Tarmarna styrs av hormoner och nervbanor. Min sjukdom handlar om nervbanorna. Myelinet runt nerverna är borta eller skadat i kroppen. Man får värk plus att nerverna inte alltid orkar styra musklerna. Så de tror mer på sjukdomen men jag ska ändå göra utredning för ibs. Om det händer fler gånger att jag själv inte får stopp på smärtan så sa de att jag måste åka in. För det är då bara smärtstillande som funkar att ta bort smärtan.
Väl hemma så började jag känna mig krasslig i halsen. Det var inte så konstigt för Emilia hade feber i fredags när jag träffade henne. Så nu är jag förkyld, Maja å Emilia har feber. Det blev en sjukstuga helg för oss :( men jag är glad att jag hann att träffa syrran å E under söndagen :D nu ska de snart bege sig hemåt till skåneland :( kommer sakna dom <3
Här är lilla söta Emilia som försöker äta upp sina tår

Ovido - Quiz & Flashcards