ozzysteam

Alla inlägg den 13 januari 2013

Av Bibbi - 13 januari 2013 11:40

förrut om att träna mycket på passivitet så ska vi träna på ett kommando som är Vila. han ska då ligga på en filt och vila. den filten kan man ta fram om det är mycket liv och rörelse hemma, ute på andra platser. 

Vi skulle  på 2 veckor lära honom att lägga sig i vilande ställning när filten tas fram. Nu har vi tränat i 2 dagar och han kan det redan    Vi har shejpat fram det beteendet ( han får själv klura ut vad han ska göra på filten. när han gör det vi beteende vi tänker så får han belöning)

 

 



då det gick så snabbt att lära in så ska vi försvåra lite till.  han ska ligga kvar längre å längre stunder. varierar tiden när han får belöning. på bilden så är han väldigt förväntansfull och undrar när han får belöning mm. det är något som man får jobba vidare på så att han blir lugnare och inte lika förväntans full.

 

Vi kämpar på med hans passivitet i hemmet. vi ignorerar för fullt när han knatar efter oss, när han kommer å duttar på en, kommer med ben mm.  ignorerar allt han gör när han är för aktiv och vill ha uppmärksamhet. Han är lite frustrerad titt som tätt att han inte får något av oss. Han får belöningar,  beröm å beröring när han lägger sig ned å slappnar av. vi pratar då väldigt lugnt med honom. men ilband är han väldigt snabb med att fara upp å vill bli klappad. men då struntar vi  i honom. han lägger sig faktiskt nu mycket snabbare än tidigare. ibland när han har legat ned får vi säga hans namn och sedan göra saker med honom som att klappa mycket, gosa , träna, gå ut osv. han ska lära sig att det är bara när man säger hans namn som han ska var aktiv och göra saker med oss. det är för att han ska vila mellan de tillfällen jag behöver hans hjälp.

vi måste börja med detta i hemmet för att det ska bli lättare att koppla av på andra ställen. sen tar det på hans krafter att tigga om uppmärksamhet hela tiden så därför är det mycket passivitets träning för honom nu.


 

 

I går fick vi trevligt besök av Fia med Bc:n Herta. vi tränade lite hundmöten sen fick vovvara leka med varandra nere på fotbolsplan. ujujuj vilken fart herta hade. hon försvann som ett skott med en svans längre bak hihi...ozzy var ju inte lika snabb som bruden hihi. Det var så roligt när Herta sprang mot oss. Ozzy skulle genomskjuta henne å stoppa henne. Hon hade så hög fart. det insåg inte ozzy förrän de nästan krockade. men han hann att slänga sig ned på marken medan Herta var snabb med att ta världens hopp över honom.hihihi det såg så kul ut. det är sådant man vill ha på film hihi men filmade gjorde jag ju självklart inte hihi.

 

Ikväll ska jag, ozzy, lotta å krakel iväg på ridhusträning i kumla. Vi kommer träna passivitet när de kör agility. sen träna lydnad när de tagit bort agility hindrena. Jag och ozzy ska ju tävla i februari så det är dags att ligga i med lydnads momenten   

 

Ha det gött allesammans!

 


Ovido - Quiz & Flashcards